Σύνδεση Χρηστών Inforex WebFX

Παρακαλώ εισάγετε τα στοιχεία σας

Αν υπάρχουν δυσκολίες κατά την είσοδο σας στην εφαρμογή παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας τμήμα στο τηλέφωνο 210 3255511

Είσοδος Χρήστη

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας


Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας ενέτεινε τις προειδοποιήσεις της για την πρόσφατη ανοδική ισχύ του δολαρίου, αναφέροντας πως γίνεται πιθανός ανασταλτικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη και τις τιμές.


Τα σχόλια έρχονται καθώς η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% τα επιτόκια, συμπληρώνοντας ένα χρόνο χωρίς αλλαγή της πολιτικής.


"Το δολάριο έχει ανατιμηθεί προσφάτως, εν μέρει εξαιτίας του χαμηλότερου δολαρίου ΗΠΑ. Η υψηλότερη συναλλαγματική ισοτιμία αναμένεται να οδηγήσει σε υποτονικές πιέσεις των τιμών στην οικονομία", ανακοίνωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Philip Lowe.


"Επίσης επηρεάζει το outlook για την παραγωγή και την απασχόληση. Μια συναλλαγματική ισοτιμία σε άνοδο θα αναμενόταν να καταλήξει σε μια βραδύτερη ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και του πληθωρισμού από ό,τι προβλέπεται τώρα", πρόσθεσε.


Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας ανέφερε πως η Τράπεζα θα παραμείνει στο περιθώριο για κάποιο διάστημα, επιτρέποντας στον πληθωρισμό να αυξηθεί σταδιακά ξανά στο επιθυμητό εύρος του 2%-3%", δήλωσε.